Nieuws

Interview Dennis van Kessel

Dennis van Kessel, woonachtig in Heeswijk-Dinther, begon zijn loopbaan bij Visietech op 20-jarige leeftijd. In de afgelopen zes jaar is hij uitgegroeid tot een belangrijke schakel tussen de werkvoorbereiding, het kantoor en de werkplaats In dit interview vertelt hij over het pad dat hij de afgelopen jaren heeft bewandeld binnen het bedrijf, wat hem dagelijks bezighoudt en hoe de bedrijfscultuur is. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het is om bij Visietech te beginnen en te groeien in een dynamische technische omgeving, lees dan verder. 

Heb je altijd al binnen de technische sector willen werken?  

“Toen ik vijftien was, wist ik eigenlijk niet zeker wat ik wilde doen, dus besloot ik een snuffelstage te doen bij een technisch bedrijf. Via die stage ben ik bij mijn eerste werkgever terechtgekomen. Mijn werkgever vroeg al snel wat ik deed in de vakanties en weekenden. Zo begon ik eerst met het schoonmaken op zaterdagen, en in de vakanties begonnen ze me steeds vaker achter de machines te zetten. Ik begon met eenvoudige taken zoals in- en uitzetten van producten, maar naarmate ze zagen dat ik dat kon, kreeg ik complexere taken. Dus ik groeide eigenlijk van onderaf in dit vak. Op mijn vijftiende begon ik met een mbo niveau-2 opleiding, daarna niveau-3, niveau-4, en daarna belandde ik hier bij Visietech. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om onderaan te beginnen binnen een bedrijf zoals dit, zodat je veel ervaring opdoet voordat je hogerop gaat.”  

Hoe ben je dan bij Visietech begonnen? 

“Ik begon bij Visietech met het uitvoeren van taken die al bekend waren, zoals het afstellen en produceren van onderdelen. Na verloop van tijd begon ik te helpen met programmeren en het aanpakken van projecten. Uiteindelijk ben ik ook begonnen met automatiseringswerk. Nu krijg ik steeds meer kansen om nieuwe projecten op te pakken. Jeroen en Maurice nemen samen veel van de complexere projecten op zich, en ik kan als leerling-programmeur meekijken.” 

Krijg je ook de kans om door te groeien? 

“Absoluut! In de loop der jaren heb ik het bedrijf zelf ook zien groeien. Toen ik hier begon, hadden we slechts één vijfassige machine, en nu hebben we er al drie. Dat laat echt de voortdurende groei van het bedrijf zien.” 

Wat vind je het leukste aan jouw werk?  

“De diversiteit De ene keer bedien ik een machine, de andere keer ben ik aan het programmeren, en weer een andere keer houd ik me bezig met het beheer van gereedschap. Ik vind het leuk om te zien hoe alles samenkomt in onze projecten.”  

Hoe verdeel je deze werkzaamheden dan over de tijd die je hebt?  

“Ik zie in de planning welke projecten eraan komen. Zo kan ik mijn eigen planning hierop aanpassen, dat is echt de vrijheid die we hier hebben. Dit is in het verleden wel een valkuil geweest, omdat iedereen zijn eigen plan trok en het werk soms wat door elkaar heen liep. Momenteel wordt er meer structuur geïmplementeerd, zonder de vrijheid te verliezen.” 

Waar haal jij echt voldoening uit? 

“Het mooiste vind ik wanneer we een productaanvraag ontvangen en vervolgens de uitdaging aangaan om het te realiseren. Ik geniet van het hele proces, van het maken van de ontwerpen en het programmeren tot het uiteindelijke vervaardigen op de machines. Het gevoel dat je krijgt wanneer het voltooide product perfect uit de machine komt en klaar is om naar de klant gestuurd te worden, is geweldig. Vooral als het proces eerder niet geheel vlekkeloos verliep, is het fijn om het dan met succes af te ronden. Dat is de reden waarom ik voor dit vakgebied heb gekozen.” 

Hoe zou jij Visietech omschrijven als werkgever? 

“Vrijheid, dat is echt het kenmerk van werken hier. Misschien mis ik af en toe wat structuur, maar ik geef de voorkeur aan vrijheid boven te veel regels. Hier krijg je echt de kans om dingen uit te proberen. Als je denkt dat je het kunt, mag je het hier gewoon proberen.” 

En hoe is de sfeer binnen het team?  

“Goed, binnen mijn eigen team sowieso maar dat komt ook omdat ik al eerder heb samengewerkt met twee van mijn collega’s. Wat ik fijn vind is dat we regelmatig overleg hebben met het team waarbij iedereen goed naar elkaar luistert waardoor de werkzaamheden verdeeld worden en we elkaar kunnen helpen met taken. Niet alle collega’s zie je vaak, want we hebben twee panden, maar als we elkaar zien is de sfeer altijd goed.” 

Wat zou je tegen jongeren willen zeggen die twijfelen om de techniek in te gaan? 

“Als je twijfelt, ga dan eens ergens kijken. Zeker nu er een tekort is aan jongeren die met hun handen willen werken, weet ik zeker dat er in dit vakgebied volop kansen zijn!”

Ben jij na het lezen van dit interview ook enthousiast en wil je aan de slag bij Visietech? Bekijk onze vacatures: Vacatures – Werkenbij Andra Tech Group